Pagini

duminică, 31 mai 2009

Schimbarea

Nimic pe lume nu este etern, nici macar un sentiment pe care il ai pentru o persoana, cu atat mai putin ceva ce ti se intampla si prin care trebuie sa treci.

La fiecare pas in demersurile pe care le intreprinzi, exista posibiliatea sa iti dai seama ca trebuie sa o iei de la inceput. Pe o parte este bine, rutina inseamna plafonare la un moment dat, schimbarea aduce ceva nou..poti desprinde/invata ceva de pe urma ei. Insa uneori e greu sa te adaptezi..e greu poate sa iti gasesti puterea necesara sa mergi mai departe pe un alt drum, sau pe acelasi drum dar in alta directie. Insa ce este sigur, este faptul ca trebuie s-o faci.

In functie de personalitatea, comportamentul fiecarei persoane facem fata acestei schimbari care ne "loveste" uneori la tot pasul, fiecare trece mai usor sau mai greu peste ea. Daca esti o persoana careia ii plac provocarile, schimbarea e ceva normal..dar daca esti o persoana care urmareste stabilitatea, repetarea frecventa a aceluiasi lucru nu constituie ceva plictisitor, atunci cand te confrunti cu o situatie dificila ce are ca rezolvare doar un alt inceput..este foarte dificil.

Cum sa incerci sa-ti schimbi starea de spirit, sa "te intaresti" ca sa faci fata greutatilor.?
Inafara de chestiile de genul, ca trebuie sa fii fericit(a) ca esti sanatos (a)..alti oameni nu au ce manca si o duc foarte greu..e adevarata aceasta afirmatie, dar cand ii spui unui om care nu are putere de a merge mai departe, aceste cuvinte cu siguranta nu il ajuti cu nimic...e un fel de frectie la picior de lemn.

Concluzia este ca solutia ideala este sa ne confruntam cu dificultatile vietii, sa luam masuri si sa mergem in directia in care consideram ca trebuie, incercand sa nu ne lasam afectati de cele din..dar nu toti putem face asta, nu suntem toti la fel.

Exista oare vreo modalitate de a-i ajuta pe cei din jurul nostru cu un sfat, atunci cand au nevoie de el, sfat care sa-i ajute sa realizeze ca e bine sa aiba incredere in puterile proprii..ca toate vor trece si toate au o rezolvare..nimic nu e intamplator pe lume ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu