Pagini

joi, 25 aprilie 2013

Baietii au nevoie de libertate

Stim cu totii asta, ca de altfel nu sunt singurii care au nevoie de libertate, dar azi mi-am dat seama ca sunt multe persoane care chiar cred ca o femeie ii poate taia multe oportunitati. Asta a fost  concluzia in urma unei discutii cu un tip de la cursul pe care-l frecventez. 

Discutia a pornit dintr-o simpla conversatie pe o tema banala, avuta inainte de inceperea cursului tinut astazi. Vorbeam de credite parca, si de posibilitatea de a-ti cumpara o casa la preturi mici, cu 38000 EUR (casa aflata in executare silita) prin Drumul Taberei. De aici opinia unora ca nu ar contracta un credit pe viata, si altii ca ei prefera sa stea cu parintii sau cu rudele, fiind mai ieftin si comod. Fiecare cu parerea lui ...

Unul dintre baieti spunea ca el locuieste cu unchiul sau in Bucuresti, prietena lui locuind intr-un apartament cu doua camere si cu o singura baie. Specific acest aspect, poate neinsemnat pentru unii, insa pentru el era asta o problema. Nu ii placea sa stea sa depinda de existenta unei singure bai, si de prezenta continua a prietenei sale, spunand ca acum ii poate spune ca pleaca la magazin si de fapt sa iasa afara, pe cand daca ar sta impreuna, nu ar mai putea face asta.   Tipa cu care e impreuna de 10 ani insista sa se mute impreuna (oricine cred ca ar face asta), insa el isi sustine punctul de vedere ca nu vrea sa stea in doua camere, avand o singura baie (mai bine e la unchiu'). Partea draguta consta in faptul ca tatal fetei vrea sa ii cumpere trei camere, si acel pretext va pica. Cam aiurea nu? trebuie sa gaseasca alt motiv ... dar poate mai plauzibil de data asta.

L-am intrebat de ce crede ca daca se muta cu ea, isi va ingradi libertatea. E cineva obligat sa stea in lesa?
Cred ca e bine sa apelam la comunicare si sa ne intelegem dorintele si asteptarile, ca daca tu vrei sa fii liber, esti acum si cat timp vei vrea, dar nu toti pot sa fie liberi intreaga viata. Atunci e bine sa gasesti o cale de mijloc, intre ce iti doresti cu adevarat sa faci si ce vrea persoana de langa tine, si sa actionezi in consecinta.

Mi se pare aiurea ca barbatii vor sa fie liberi, si femeile (sau unele) tind spre viata in doi, cand de fapt ele au mai multe griji si treburi decat atunci cand ar sta singure. 

Daca vrei sa inseli pe cineva, cu siguranta o poti face si daca locuiesti cu cineva si daca nu, sau daca vrei sa pretinzi ca esti in alta parte, la fel. De ce ne-am ascunde dupa deget si am gasi motive acolo unde nu-s?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu