Pagini

miercuri, 24 aprilie 2013

E greu sa fii femeie

Cand mama a ramas insarcinata isi dorea foarte mult un baiat, argumentand ca e greu sa fii fata. Atunci cand m-am nascut, si a aflat ca nu eram baiat, asa cum isi dorea ea, mama s-a intristat si tata s-a bucurat, evident.

De multe ori ma simteam o mica povara la auzul acestor cuvinte, dar mama imi spunea mereu "lasa ca vei creste si vei vedea de ce nu e bine sa fii fata". Nu intelegeam, sau nu voiam sa vad asa lucrurile, pana cand a trecut timpul si m-am lovit de cateva ori cu capul de perete si am realizat ca mama are dreptate, e greu sa fii femeie.

Cu siguranta nu suntem toti la fel, exista si persoane pentru care viata e usoara si traiesc din plin sentimentul unei femei fericite, dar chiar si asa poate punand in balanta totul realizezi (ca si femeie) ca e mai complicata sarcina ta, decat a unui barbat.

Citeam zilele trecute de o femeie din America, ce spunea ca daca vrei sa fii frumoasa, trebuie sa tii toata viata o dieta, trebuie sa ai grija in permanenta ce mananci daca nu vrei sa te ingrasi (asa cum sunt multe femei in America). E foarte bine sa fii motivat, sa iti doresti sa arati bine dar in acelasi timp e un efort pe care il simti, in schimb barbatii nu au o grija cu asta.

Iar daca tu te preocupi de aspectul tau, pentru tine, nu pentru cel de langa tine, si totusi se intampla sa realizezi ca urmeaza sa ti se intampla o bucurie, aceea de a ramane singura, devine cam deprimant ... mai ales daca te compari cu persoana ce iti facea concurenta si descoperi ca din punctul tau de vedere, nu merita atentie.

Barbatii nu tin diete, si daca sunt inselati sau se despart, continua pe acelasi stil de viata, in schimb femeile pe langa munca de la serviciu au si alte responsabilitati mai numeroase, iar cand ti-e lumea mai draga poti sa constientizezi ca nu ai facut suficient, se poate mai mult.

Credeti ca e greu sa fii femeie?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu