Pagini

marți, 14 mai 2013

Daca vreti sa ajutati un baiat de 21 de ani ... fara efort financiar

In seara asta, la cursurile la care merg, am vazut-o pe profesoara care ne preda suparata rau.
 Am aflat ca starea ei se datora unei probleme grave in familie, mai exact nepotul ei a avut un accident grav in cursul zilei de duminica, iar acum este internat la Spitalul Bagdasar.

Nu este vorba de un accident de masina, ci de un accident produs ca urmare a unei iesiri cu prietenii la scaldat. De fapt baiatul in varsta de 21 de ani a vrut sa inoate intr-un lac/rau (nu stiu exact ce era) si a sarit in apa foarte convins, nefiind prima oara cand mergea in acel loc, incercand sa isi satisfaca dorinta de a face o baie. Necazul a facut ca probabil a intrat cu capul intr-un bolovan (el este constient dar avea tot corpul amortit din cauza socului, nestiind ce s-a intamplat exact), ca si-a fracturat coloana si mainile (ca doar cu ele sari inainte) ... mai exact vertebra C5 a fost facuta bucatele si un colt din ea a strapuns putin maduva spinarii, mai mult de atat nu se vede la RMN.(de problema cu mainile nu va mai zic, ca e aiurea rau ... sa zicem ca problema principala este coloana).

Problema este ca baiatul era fumator, iar plamanii au intrat in stare de anormalitate pentru ca brusc nici tutun nu a mai primit si a inghitit multa apa, destul de rece, ce probabil i-a pus in dificultate functionarea lor. Acum nu mai poate respira bine ... face exercitii de respiratie, acest lucru impiedicandu-i pe medici sa il opereze. Toti sunt rezervati in privinta starii lui, insa se spera la o minune pentru ca baiatul nu este paralizat total ... misca usor mana si piciorul drept, si simte o durere foarte puternica in corp ceea ce inseamna ca exteroreceptorii sunt inca activi. 

 Rugamintea mea este ca daca credeti in existenta lui Dumnezeu si in posibilitatea de a se petrece minuni, sa il puneti la rugaciune pe Mugurel, sa reuseasca sa reziste operatiei ce va fi supus si sa se insanatoseasca (total nu se va reface niciodata, cu siguranta va ramane paralizat ... important este sa supravietuiasca operatiei, ca ulterior are persoane competente pe langa el, care sa-l ajute in recuperarea medicala ce va trebui s-o faca).

Nu-l cunosc pe acest baiat, insa sunt convinsa ca este cat se poate de reala problema, si daca un suflet este in suferinta si putem sa-l ajutam, sa ne indreptam gandurile noastre catre Dumnezeu, sa fie cu el ... daca nu credeti in puterea divina, va rog sa ignorati aceasta rugaminte.

Incercarea moarte n-are, de aceea am indraznit sa impartasesc cu voi aceasta problema, care pe mine m-a emotionat foarte tare, si am sperat ca poate printre noi sunt si alte persoane ce il pot ajuta.

Sanatate multa tuturor, sa nu fie nevoie niciodata sa ajungem pe mana doctorilor din spitalele Romaniei!


4 comentarii:

  1. Ne gandim la Mugurel si ne rugam pentru el.Poate afli cum se mai simte!
    Eu as ura sanatate tuturor si sa nu ajunga pe mana niciunui medic indiferent de tara!Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Mihaella pentru faptul ca te gandesti la asta. Ieri am aflat ca Mugurel face progrese si se simte mai bine putin, a inceput sa respire fara masca si daca va evolua in acelasi mod, saptamana viitoare urmeaza sa fie operat.
    Pe langa asta, un lucru bun este ca si doctorii au inceput sa ii dea mai multa atentie, dupa ce matusa lui (profesoara mea) a incercat cu ajutorul altor colegi de la scoala, sa gaseasca alti doctori care sa-l ajute si in felul asta, doar prin cunostinte si interventii, au reusit sa schimbe modul de comunicare cu doctorii care se ocupau de acest caz.
    Mii de multumiri pentru tot si va tin la curent cu evolutia situatiei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, este bine ... multumim lui Dumnezeu. Am inteles ca a inceput sa manance supe, si carne chiar, iar de maine este programat pentru operatie.

    RăspundețiȘtergere