Pagini

luni, 10 iunie 2013

Alegerea meniului/mancarii

De multe ori, auzim de diverse persoane, apropiati sau mai putin apropiati, ca sufera de diverse afectiuni si boala nu le da pace. In acelasi timp, cel putin pe perioada verii, terasele/restaurantele/fast-food-urile sunt pline.

Ma uitam sambata seara in Centrul Vechi, cata lume manca shaorma si altele de genul. De Cola sau alte bauturi nocive (din punctul meu de vedere), nu mai zic ... e de la sine inteles ca unele mancaruri merg combinate doar cu o sticla de Cola/Pepsi, vine la pachet cu mancarea ... nu o poti lasa. Si cu toate astea, suntem uimiti ca spitalele sunt pline. Pai ma intreb, nu este justificat? Nu se potriveste expresia dupa fapta si rasplata?

Citeam acum cateva saptamani, dar nu mai stiu exact in ce sursa, ca de fapt noi nu ne hranim ... noi, mancam sa ne simtim bine, si asa este din punctul meu de vedere.  Cu totii stim de efectele mancarii fast-food, a fumatului, etc. si cu toate astea, alegem sa apelam la ele cat de des putem ... asta pentru ca ne place, gustul este bun, deci pentru ce sa renuntam?

Sfatul meu este sa aveti grija cu ce mancati, pe langa alti factori, ne afecteaza direct functionarea organismului (e ca la masina, daca o alimentezi cu combustibil prost, in timp ... se vede), iar mai tarziu vom trage ponoasele.

 Nu este suficient stresul, poluarea, etc. cu care ne confruntam la fiecare pas? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu