Pagini

joi, 2 ianuarie 2014

Invataminte crestine (ortodoxe)

Am gasit cateva cuvinte care ma gandesc ca pot fi de folos multora dintre noi:

" Frate, de-ti este sufletul zdorbit de cumplitele sarcini ale vietii, si nimenea se apropie de tine ca sa ti le ridice, intra in biserica Domnului si cere de la El izbavire prin rugaciune!

  De-ti simti  inima pustie de orice adevarata bucurie in mijlocul inselaciunilor lumii acesteia, vino inaintea altarului, cazi in genunchi si te roaga!

  Tot ce te striveste, pacatul tau sau al altora, slabiciunea, ispita, boala sau saracia, numai cu suflet puternic, luminat prin rugaciune, se poate inlatura. Deci roaga-te!

  Rugaciunea este pentru sufletul tau ce este rasuflarea pentru trup, aerul pentru pasari si apa pentru pesti. Fara rugaciune fierbinte, smerita si staruitoare nu este cu putinta sa traim si sa biruim durerile in mijlocul lumii acesteia.
  
   Traim atata cat ne rugam.

   De aceea, iubite, crestine, ori de cate ori pasii tai trec pe dinaintea unei biserici deschise, nu trece nepasator mai departe, si nici nu te multumi numai cu o simpla cruce facuta pe chipul tau. Intra inlauntrul ei, aprine o lumanare smerit in fata altarului si cazi in genunchi pentru o clipa in fata indurarii Domnului Carele Locuieste intr-insul. Si vei vedea cum pe data vei fi ridicat si mantuit cu ajutorul Celui Care este Dumnezeul tau.

   Asa, frate, nu uita ca toata intelepciunea vietii sta cuprinsa tainic in aceste trei cuvinte:
Roaga-te! Roaga-te! Roaga-te!

Iar pentru ca rugaciunea ta sa fie implinita degraba, s-o unesti cu postul, cu milostenia, cu spovedania si cu Sfanta Impartasanie! Amin "
                                                             Sfantul Ioan din Kronstadt

                                                                   Sursa:  Revista Familia Ortodoxa, decembrie, nr 12 (59)/ 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu